29 Kasım 2016 Salı

İyi Akşamlar, İyi Fikirler, İyi Ümitler

Hiç yorum yok


              Bir proje bir insanın ilgi odağına nasıl yerleşir ?

   Size sorduğum bu sorunun birden fazla yanıtı var. Olmasını istediğimiz bu projenin hayatımızda nasıl bir yerde olmasını size anlatmaya çalışacağım.

               1. Evcil hayvan besleyen arkadaşlar bilir başı boş günlerce yalnız kalırsa nolur ?
  • Nolur. her yer dağınık bir halde olur. toparlamak çok zaman alır psikolojik bakımdan çökersiniz. Sizin gibi evcil hayvanınızda çökmüş durumdadır. Beslenmediği için güçsüz ve susuzluktan kurumuş halde olur. Projede öyledir hep ilgi bekler sürekli sizledir aslında ayıramazsınız onu hayatınızdan.


                                        
            2. Sizde olmayan şeyin ne olduğunu öğrenir misiniz?

  • Evet bu soru gayet mantıklı aslında projeler için sizdeki eksikliği gösterir. Çok güzel fikriniz var mesela ama hayata geçirmek için teknik bilgi eksik veya teknik bilginiz var fikriniz güzel ama sağlam dostluklarınız yok. Çabalayıp daha iyisi için uğraşır mısınız yoksa napalım bu da buraya kadarmış mı dersiniz ?


3. Olumsuzluk diye bir durum var siz ne kadar olumsuzsunuz ? 
  • Ben olumsuz birisiyim demekle olumsuz olunmuyor. Bu noktada karşımıza opposition (karşıtlık) kavramı karşımıza çıkıyor. Nedir bu kavram hepimiz biliriz YingYang'ı felsefenin ana düşüncesi "Her kötülüğün içinde bir iyilik her iyiliğin içinde bir kötülük vardır." Bu felsefeye göre aslında olumsuz olmakta bir noktada iyi nasıl mı ? Mesela: "Bu projenin reklamını yapamıyorum" dediğiniz zaman size yeni araştırma konuları ortaya çıkartıyor nasıl reklam verebilirim vb. Bu yüzden insan kötüyü bilecek ki iyi diyebilsin



       4. Dün mü ? Bu gün mü ? Yarın mı ? 
  • Görünen o ki üç çeşit insanlar bizim etrafımızda dünde kalanlar anı yaşayanlar ve hayalciler siz kendinizi nerde görüyorsunuz? Dünde mi? Bu günde mi? Yarında mı? Bence siz kendinizi hep yaşadığınız anda görün gerçekten bu bir tavsiye ama geçmişe bağlı kalarakta yaşanır anılar bizi mutlu eder . Ama geçmişe bağlı kalarak bazı olayları atamazsınız içinizden hep o anlar gelir ileri gidemezsiniz. Geleceğe bağımlı da yaşanır o da şöyle hayaller dünyası deriz ya öyle işte Hayal kurmak çok keyiflidir ama bir noktadan sonra gerçek olmayacak kadar ileri gideriz bizim hayalin hayali kısmıyla değil birazda gerçekle işimiz var. Anı yaşamak aslında bizim için biçilmiş kaftan. Anı yaşarsanız mutlu olursunuz üzülmeyi mutlu olmayı maksimuma çekersiniz. :)









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder