22 Kasım 2016 Salı

Gençlik Fermanı

Hiç yorum yok
 KISACA ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

Üniversite'ye ilk geleceği zaman herkes tatlı heyecanlara bürünmüştür. Benim için nedense
çok sıradan bir olaymış gibi geldi. Hiç bilmediğin bir şehirde hiç bilmediğin insanların yanında 
hiç bilmediklerinle bir şeyleri bilmeye geliyorsun çok amatörce ; daha önce hiç başka şehirde yalnız kalmamışken 19 yıllık anne ve baba ile birlikte olan yaşantını bırakıp yapayalnız bir şehirdesin neyse işin duygusal boyutu bir yana bunları  söylememin nedeni endüstri mühendisliğine o an başladım. Nasıl mı ? Düşün!!!

 Şimdi bir yılan dolu kafesin içinde olduğunu hayal et kimse yok bir tanesi seni soksa öleceksin.
Ama sende öyle bir silah var ki sadece zayıf olduğunda yılanlar seni alt edecek. İşte o silah sizin tek güvenceniz aileniz kafesin dışında size hayret dolu bakışlarla bakıyorlar...
 İLK önce korkuyorsun ne yapacağını bilmiyorsun sonra bir şempanze gibi düşünüyorsun..!
EVET şempanze gibi o şempanze sana diyor ki hepsini öldür hepsini yok et ve hemen kaç!
Sen insansın eğer hepsini öldürmeye kalkarsan içinden birisi seni sokabilir mantıklı bir fikrin olsun ki sıyrıl işte derin düşünmek gerekiyor o anda veya şempanzeni dinle.

İlk önce "yaşa ya da öldür" de! Kimseyi daha önceden tanımıyorsun kimse senin kardeşin olamaz güvenme ilk başta 1. yılan öldü bile.. :)

İkinci olarak bir kaç kişiye güvenmeyi dene baktın sıkıntı var uzaklaş!

Üçüncü olarak kontrolünü yap : (para, arkadaşların, ödevler, dersler, boş zaman, sevgilin, sigara, alkol, vb.)

Dördüncü olarak : Köpek gibi ders çalışma gez abi bi daha yaşamıyorsun o hayatı paran bittiyse kazan ve gez. 

Beşinci olaraksa etkinlikler sosyallik abi katıl etkinliklere işte bak bunları ne kadar güzel söyledim değil mi ama öyle olmuyor. Uzun zamanımız yok aslında saçma sapan bir kaç dakikamız olarak geçiyor zaman BU YÜZDEN EN ÖNEMLİ OLAY ""ZAMAN KONTROLÜ"" 

Zaman kontrolünü yaparsan vaktin; paraya, arkadaşlığa, Başarıya, Güvene, Güvenilirliğe falan dönüşür. Aslında para kazanmanın en kolay yolu bu yaratıcı fikirlerin en babası bu abi sen zamanı kontrol et sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.!
Endüstri Mühendisliği işte bur da canım kardeşim. Nasıl mı ? işte zamanını kontrol eden insanlar Endüstri Mühendisi oluyor ve o insanlar Şempanzenin dediğini yapabilir. Herkes aslında Endüstri Mühendisliğine yatkındır. Kendini geliştirdikten ve ufkunu açtıktan sonra en kısa sürede bir işi en çok verimle sende oldurabilirsin. BEN BANA VERİLEN BU İŞİ; EN ÇOK VERİMLE EN AZ MALİYET EN FAZLA KAZANÇ EN FAZLA MEMNUNİYETLE VE EN ÇOK GÜVENİ SAĞLAYACAK ŞEKİLDE NASIL TASARLARIM. İşte bu kadar 
Üniversite hayatı Endüstri Mühendislerine çok tatlı geçer :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder